Kopenhagen Fur

Nyt digitalt koncept med navnet Farm Cockpit gør administrationen lettere for hundredvis af minkavlere

Da Jonas Ankerstjerne, projektleder hos Danmarks eksportsucces, Kopenhagen Fur, på en ferie lagde vejen forbi en minkfarm i Frankrig, så han med egne øjne effekten af virksomhedens nye IT-platform til pelsdyravlerne, udviklet i samarbejde med Illumi.

Den franske minkavler ville vise Jonas sit nye Farm Cockpit, som er et skræddersyet dashboard, der giver minkavleren mulighed for at følge dyrenes dagligdag, holde sig orienteret om markedets udvikling og afregne med auktionshuset, der sælger minkavlernes pelsproduktion til hele verden.

Nyt Farm Cockpit bruges tre gange så meget

Den franske minkavler er da heller ikke alene om at være begejstret. Også tallene taler deres tydelige sprog. Siden Illumi og Kopenhagen Fur rullede den nye løsning ud, er avlernes daglige brug af Farm Cockpit tredoblet.

Løsningen understøtter endnu et eksporteventyr

Kopenhagen Fur har opnået status som Danmarks nye eksporteventyr. Intet andet dansk eksporterhverv indtager en lignende global styrkeposition.

Kopenhagen Furs succes skyldes ikke kun stigende efterspørgsel på luksusvarer som pelsvarer i bl.a. Kina. Succesen skyldes i høj grad også, at de danske minkavlere ganske enkelt producerer den bedste kvalitet skind og derfor får en højere pris end markedsgennemsnittet. Det er ikke tilfældigt. Det skyldes bl.a. et langsigtet og målrettet avlsarbejde, kritisk sortering og forarbejdning.

”Det nye Farm Cockpit har været en stor succes blandt vores medlemmer, pelsdyravlerne i Kopenhagen Fur. Det fungerer markant bedre end det gamle system, som Illumi blev hentet ind for at erstatte. Illumis løsning frigør avlerne fra en del af kontorarbejdet, så de kan være dér, hvor de helst vil være – på farmen for at passe deres dyr"
Jonas Ankerstjerne, projektleder hos Kopenhagen Fur

Platformen har en dobbeltfunktion. Den giver for det første avlerne en brugervenlig og let betjent adgang til alle vigtige data om deres dyr, salgsrapporter, skindstatistikker og en række andre vigtige driftsfunktioner. For det andet fungerer cockpittet som en slags netbank, hvor avlerne kan styre deres økonomiske transaktioner med deres eget andelsselskab, Kopenhagen Fur.

Platformen samler ikke mindst interesse, når der fem gange om året er pelsauktion i virksomheden i Glostrup, som hver gang bliver omdannet til en sydende travl handelsplads for pelshandlere fra hele verden. Det er hér, det langsigtede avlsarbejde skal stå sin prøve. Det gælder også for FarmCockpit, der leverer op mod 275.000 sidevisninger i løbet af de få dage, en auktion varer. Det er også en tredobling i forhold til det gamle IT-system.

"Vi har fået en topprofessionel løsning med en brugervenlighed på et helt andet plan end tidligere, hvilket især er vigtigt for systemets kernebrugere – avlerne. At det også har lettet vores arbejdsgange betydeligt, gør jo heller ikke noget"
Jonas Ankerstjerne, projektleder hos Kopenhagen Fur

Vi er allerede i gang med næste projekt

Via FarmCockpit kan avlerne i dag booke konsulenttid hos Kopenhagen Furs erfarne skindspecialister, der bistår avlerne i det essentielle sorteringsarbejde. Som led i Kopenhagen Furs satsning på at forædle avlen og skindene er Illumi ved at udvikle et nyt, avanceret planlægningsværktøj, så den enkelte avlere får ekspertbistanden på det helt rette tidspunkt af sæsonen, og Kopenhagen Fur optimerer ekspertressourcerne til andelshavernes fælles bedste.

Det handler således om at udvikle et værktøj til at planlægge denne del af avlsarbejdet med stor præcision, så den danske pelsbranche både kan holde forspringet på kvalitet og pris samt holde trit med den hastigt stigende efterspørgsel på verdensmarkedet.                       

Topprofessionel løsning

Både i virksomhedens koncernkommunikation og i avlerservice, der bl.a. har ansvaret for FarmCockpit, er meldingen, at Illumi er meget kompetente og leverer til tiden og på budget - nogle gange endda hurtigere og billigere.

”Illumi har virkelig imponeret os, fordi de både kan bidrage til strategisk konceptudvikling, skrue et logisk og funktionelt design sammen og få tingene ført ud i livet. Ud af 75 deployments i projektet var vi kun nødt til at rulle én tilbage. Så høj en succesrate, har jeg aldrig set før,” slutter Jonas Ankerstjerne.

Indhold relateret til specialløsninger