Flere sprogversioner

Vi har stor erfaring med sprogversionering af websites i Umbraco CMS

Når vi udvikler løsninger baseret på Umbraco CMS, er det en forholdsvis let sag, at udvide websitet til flere sprog. Med en simpel opsætning, kan du med et enkelt klik kopierer grundstrukturen inklusiv indhold og billeder fra ’moderversionen’ ud til alle de sproglag, du måtte ønske på dit website. Herefter er det alene en oversættelsesopgave at gøre indholdet klart til det nye marked.

Med en funktionel rettighedsopsætning kan du samtidigt sikre, at lokale redaktører kan redigerer tekster uden at have mulighed for at ændre design og layout på de enkelte sider. Dette styres helt centralt og er yderst vigtigt for mange af vores større kunder for at fastholde en stærk corporate visuel identitet på tværs af lande og forretningsområder.

Et website med flere sprogversioner kan altså ikke alene være med til at øge brugeroplevelsen for dine besøgende, men også åbne op for omsætning på helt nye markeder.

I forhold til tidligere skal vi bruge betydeligt færre mandetimer på sprogsiderne, fordi lokale redaktører nu får en kopi af den engelske version og selv bygger videre på indholdet. Det tager nu kun få minutter at kopiere et nyhedsopslag eller en ny produktserie, hvor vi før skulle gøre det samme arbejde for hver sprogversion af websitet.

Dennis Guldbrandsen, online manager hos DALI

Større rækkevidde med flere sprog

Det siger sig selv, at du med et flersproget website kan nå ud til en langt større målgruppe. Med en rigtig konfigureret sprogversionering vil dit website blive vist på et sprog, som brugerne på dine forskellige markeder forstår og med et indhold, der er tilpasset kulturelle forskelle og mønstre. 

Sprogversionering styrker brugeroplevelsen

I Danmark har vi en forestilling om, at andre lande - ligesom os - er gode til at læse og forstå engelsk. Men sådan er det ikke, selvom udviklingen er positiv. At forstå alle ord og konteksten i en tekst har stor betydning for vores generelle vurdering af brugervenligheden på et website - og når vi læser på vores modersmål, er oplevelsen altså bare bedre. Derfor er det for mange virksomheder en god strategi at få udviklet et website, som på en simpel måde kan håndtere flere sproglag.

Kundeprojekter med sprogversionering

Hos Illumi bygger vi mange flersprogede websites og kan tydeligt se, hvilke fordele det giver vores kunder. 

Indhold relateret Umbraco CMS og sprogversionering