Integrationer

10% teknik & 90% kommunikation

Hvorfor nu en hel side om tekniske integrationer? Er det ikke bare noget kode, der skal få systemer til at tale sammen? "Jo", er det helt korte svar. I sidste ende når man står og beskuer sin smukke, velfungerende og forretningsunderstøttende integration så er det rigtigt nok slutproduktet - altså noget banal kode der får nogle systemer til at fungere sammen.

Men, og der er oprigtigt et kæmpe men, det er ikke koden, der er svær. Det svære er hele processen frem til, man kan skrive sin kode og bygge integrationen.

Kontakt os og hør mere

Relateret indhold: 

Umbraco CMS

Sitecore CMS

Rådgivning

Support

Relevante personer: 

Henrik Møller

Teknikken er den lette del...

I vores erfaring er et vellykket integrationsprojekt typisk 10% teknik og 90% kommunikation. I sagens natur vil der altid være flere parter i et integrationsprojekt - nogle gange få og andre gange mange. Der er som udgangspunkt en kunde, som allerede ejer et eller flere systemer, og som måske er ved at få udviklet et eller flere nye systemer, og et par af disse nye og gamle systemer skal samarbejde om en opgave. Udfordringen er, at disse systemer oftest vil have forskellige leverandører og aktører - både interne og eksterne.

Det helt store kunststykke er at få alle parter til at se integrationsprojektet som en fælles opgave at løse. At få alle til at se ud over egne dagsordener og ikke forfalde til at bygge skyttegrave, hvor man kun tænker i at gøre det strengt nødvendige på egen banehalvdel. Når to parter har bygget hver sin halvdel, så giver det desværre ikke automatisk ét hele - der er "noget" i midten, som skal få det til at fungere i praksis - og det er den magiske del i midten, som vi hos Illumi tager meget alvorligt og mener er hele nøglen til succesfulde integrationsprojekter.

Vores filosofi

Vi forstår web teknologier indgående og kan samtidig softwareudvikle mere traditionelle applikationer. Vi har softwarearkitekter, som kan overskue store problemkomplekser. Vi har massiv erfaring fra et utal af forskelligartede teknologier, platforme og snitflader. Vi har den tekniske baggrund på plads.

Det vi så kan tilbyde derudover, er en stålsat vilje til at sætte os i førersædet på et integrationsprojekt, sikre at alle de nødvendige diskussioner tages, sikre at der etableres testmiljøer, sikre at firewalls og proxyservere er taget ind i ligningen, sikre at aftaler og snitflader fastholdes, sikre at det hele kan testes og sikre at det samlet set kommer i mål. Plus en hel masse andre mellemregninger.

Nøglen er, at der skal tages initiativ til den rigtige kommunikation om de rigtige emner på de rigtige tidspunkter. Det er en initiativpligt, vi tager på os som en selvfølge, og det gør vi, fordi vi har gennemført rigtigt, rigtigt mange integrationsprojekter og har prøvet at være i de fleste situationer tidligere, og det har kollosal værdi for dig.

Men ikke mindst er det vores opgave, at du som kunde ikke nødvendigvis selv skal jonglere med et teknisk tungt projekt med to eller flere teknikpartnere som du pludselig skal koordinere. Det ser vi som en rolle, vi meget gerne tager på os.

Så kom du til denne artikel for at læse om webservices, triggers, datalag, xml, csv, udvekslingsformater, servicebus, REST api'er eller andet teknik så fortvivl ikke - du er stadig kommet til det rette sted. Vi mener bare, der er noget, som er vigtigere at fortælle om først. Teknikken er den lette del.

Er du interesseret i at høre mere om integrationsopgaver, eller hvordan vi kan hjælpe dig?

Så er du velkommen til at kontakte os for nærmere informationer.

Telefon: +45 41 33 52 55
E-mail: hgm@illumi.dk

Henrik Møller
Løsningsarkitekt