Case:

Kunde

Systematic

Kompetencer

Softwareudvikling, Umbraco CMS, Support

Projektansvarlig

Rasmus Bollerup - Projektansvarlig

Download

Case (PDF) 

ILLUMI bidrager til dansk softwareeksport 

ILLUMI leverer software til Danmarks største privatejede softwareproducent. Globalt ekspanderende Systematic kunne have bygget sit eget website, men foretrak ILLUMIs filosofi, Umbracoekspertise – og evne til at holde ”begge ben på jorden”.                

Systematic er Danmarks største, privatejede softwareproducent. Virksomheden udvikler og leverer software, der er kritisk for kundernes beslutninger. Det er software, der sammenstiller store mængder data og giver brugeren det rette overblik til rette tid - f.eks. en soldat i felten eller en kirurg på operationsgangen. Og det er software, der bare skal fungere. Systematic fokuserer på fire forretningsområder: Offentlig sektor, sundhedsvæsen, forsvar og efterretninger samt national sikkerhed.


Systematic blev i september 2013 optaget i ”Den danske eksportkanon” i øvrigt som den ene ud af blot to danske softwarevirksomheder. Endnu fylder eksportmarkeder i kroner og øre mindre end hjemmemarkedet for Systematic, der omsætter for knap en halv milliard kroner og beskæftiger over 400 medarbejdere. Men nye eksportmuligheder venter forude. I dag er Systematics mest udbredte eksportvare kommunikationssystemer til forsvarsbrug, som efter den spæde begyndelse hos det danske søværn tilbage i 1980erne er solgt til 15 lande primært i Europa. Virksomheden er nu i færd med at etablere en række regionale salgsbaser ude i verden, der skal styrke eksportmulighederne.

Avanceret sundheds-software kan blive den næste eksportvare på baggrund af det udviklingsarbejde, Systematic har lavet i sundhedssektoren. Perspektiverne bygger bl.a. på, at Systematic har udviklet Region Midtjyllands sundhedsplatform.  

Man kunne måske have forventet, at en af landets førende softwarevirksomheder ville kode sit eget nye website, da både CMS og design skulle fornyes i 2012. Hos Systematic overvejede man da også at få virksomhedens egne udviklere i den ukrainske udviklingsafdeling til at løse opgaven - som et mere omkostningsvenligt alternativ til eksterne leverandører. 

ILLUMI har begge ben på jorden og møder os i øjenhøjde. Det flugter godt med vores egen mentalitet og filosofi
Morten Rørbæk Brøndum
Tidligere webansvarlig hos Systematic
Om valget af ILLUMI som leverandør

Systematic var ILLUMIs første kunde

Men valget faldt alligevel på en ekstern leverandør. Én med en solid track record hos Systematic, der i 2008 blev ILLUMIs første kunde, netop som det digitale bureau startede op. Dengang skyldtes det ikke de to virksomheders geografiske nærhed i Århus-området, selvom den selvfølgelig er praktisk. ILLUMI blev grundlagt af en håndfuld eksperter i Synkron-produkter, som på det tidspunkt var Systematics foretrukne CMS-løsning. Selvom ILLUMI var en dugfrisk opstartsvirksomhed, var det dér, den nødvendige faglighed kunne hentes.          

Fire år senere valgte Systematic så atter ILLUMI fremfor at løse opgaven selv. Det var der flere grunde til. Systematic ville gerne løbende kunne justere ambitionerne for sin webløsning, og kunne trække på et digitalt bureau med spidskompetence indenfor CMS og usability. Det nye CMS skulle bygges i open source platformen Umbraco, som ILLUMI er certificeret ekspert i, og bureauet kunne desuden komme med et friskt pust udefra i forhold til Systematics eget digitale udstillingsvindue til omverdenen:

Software af bedste kvalitet

”Systematic går selv meget højt op i at levere specialiseret software af bedste kvalitet. Derfor foretrækker vi et digitalt bureau med samme mindset, og det finder vi på en række punkter hos ILLUMI. De går selv op i at levere kvalitet, de er teknisk meget velfunderede, de er fleksible, og de har en god sammenhæng mellem pris og kvalitet, fortæller Morten Rørbæk Brøndum, tidligere webansvarlig hos Systematic.

Desuden kunne ILLUMI som eksperter i både Synkron Via og Umbraco sikre den bedste overgang til et fremtidssikret open source CMS.    

I tilgift til den faglige ekspertise, fremhæver Morten Rørbæk Brøndum imidlertid også andre karakteristika ved ILLUMI, der betyder meget for Systematic:

”ILLUMI har begge ben på jorden og møder os i øjenhøjde. Det flugter godt med vores egen mentalitet og filosofi. Andre digitale bureauer er ofte lidt for smarte – f.eks. om egne evner, hvor forkromede løsningerne skal være og den slags. Men vi har først og fremmest brug for en leverandør, der kan bakke ordene op med tung teknisk kompetence. Vi gik ikke specifikt efter et jysk baseret bureau, men når nu det blev sådan, gør det absolut ingen skade, at opgaven bliver løst med lidt jysk sindighed, eller for den sags skyld, at Illumi bor i nabolaget”, tilføjer han.

Systematic går selv meget højt op i at levere specialiseret software af bedste kvalitet. Derfor foretrækker vi et digitalt bureau med samme mindset, og det finder vi på en række punkter hos ILLUMI. De går selv op i at levere kvalitet, de er teknisk meget velfunderede, de er fleksible, og de har en god sammenhæng mellem pris og kvalitet.
Morten Rørbæk Brøndum
Tidligere webansvarlig hos Systematic
Samarbejdet med ILLUMI

Højt niveau

ILLUMIs tekniske kodekompetence skulle ikke bare leve op til Systematics eget høje niveau. Udover de funktioner, som et website sædvanligvis indeholder, skulle Illumi også levere et login-beskyttet extranet, hvor Systematics kunder kan downloade Systematics software, få support mv. Dette område er endda underlagt våbeneksportlovgivningen, så driftssikkerhed og IT-sikkerhed spiller en central rolle. Løsningen er lavet, så download sker fra forskellige fysiske servere placeret i forskellige lande alt efter kundens juridiske tilhørsforhold.

Designit® leverede et designoplæg, som løbende blev tilpasset i implementeringen ud fra ILLUMIs ekspertise indenfor digital brugeradfærd og best practise på Umbraco-platformen. Forskellige sprogversioner tilpasser sig den besøgendes lokation for bare at nævne ét eksempel på brugervenlighed.    

Med systematic.com har ILLUMIi igen bygget et moderne website til bureauets første kunde nogensinde, en global softwarevirksomhed, der siden samarbejdet begyndte, har udviklet sig til et af Danmarks eksportikoner. Og i processen har Illumi – i al beskedenhed - demonstreret, hvorfor bureauet endnu ikke har mistet en kunde.  

Vi tager gerne en uforpligtende snak om om dit projekt.

Vil du høre mere om vores løsning til Systematic, eller er du interesseret i at høre mere om, hvordan ILLUMI kan hjælpe dig? Ring til os i dag.

Telefon: +45 41 33 52 52
E-mail: rrb@illumi.dk

Rasmus Bollerup
Projektansvarlig