Baseline hos Illumi

Fundamentet er på plads, når du bygger sammen med os

Når vi udvikler en webløsning til din forretning, sørger vi altid for:

 • Semantisk korrekt markup (HTML)
 • God Web Accessibility
 • 404-side, sprogversioneret hvis din løsning er flersproget
 • Optimering til søgemaskiner, både i forhold til HTML og til de redaktionelle faciliteter (SEO)
 • Optimeret preview ved deling på sociale medier (SOME)
 • Responsiv markup og mobile first design
 • God performance og hurtige loadtider
 • Du ejer altid din kode
 • Vi har styr på sourcekontrol, så vi altid kan rulle kodeændringer tilbage
 • Separat test- og udviklingsmiljø, hvor du selv får mulighed for at teste og eksperimentere med mulighederne i din løsning
 • Fokus på høj sikkerhed (https, security headers, penetrations resistent)
 • Og meget mere...

Vi lever af den værdi, vi skaber for dine brugere

Når vi udvikler forretningskritiske løsninger, er det altid med afsæt i et 'udefra og ind' perspektiv. For os betyder det to ting;

 1. Løsningen skal hjælpe din forretning til at bliver større, bedre eller mere effektiv.
 2. Brugere skal opleve løsningen som yderst brugervenlig og appellerende i sit design, så vi sikrer du får den ønskede konvertering.

Det er derfor ikke nok for os at vide noget om din forretning, vi forsøger også at få et dybt indblik i dine brugere og den kontekst, som din nye digitale løsninger skal fungere i.

Derfor er semantisk markup vigtigt

Forestil dig, at du har udarbejdet et produktkatalog i Word, og gerne vil lave en indholdsfortegnelse. Har du benyttet den rigtige overskriftsformatering, er det forholdsvist let for programmet at generere en overskuelig indholdsfortegnelse, men har du blot stylet overskriften som fed og med en større font, er det umuligt for systemet at skelne overskrift fra brødtekst. Det er præcist derfor vi laver semantisk markup, så browsere og enheder kan skelne dine forskellige indholdstyper fra hinanden og vise det rigtigt.

Semantisk markup-tags er ikke synlige for besøgende på et website, og en god styling kan derfor sagtens skjule en dårlig semantisk markup og give dig en acceptabel brugeroplevelse på sitet. Omvendt kan en god styling aldrig gøre en dårlig semantisk markup mere forståelig for browsere, søgemaskiner, mobiler eller andre enheder.

Netop derfor lægger vi stor vægt på det indledende arbejde med semantisk markup, så dit websites indhold bliver forståeligt for både browsere og brugere.

Vi sikrer en god baseline på din webplatform

 • God semantisk markup, som søgemaskiner forstår
 • Snippet tags, der optimerer din visning i søgeresultater
 • Rig mulighed for on page SEO
 • Hurtig loadtid
 • Hurtig svartid
 • Progressive Enhancement
 • Mobile First-løsninger

Vi bygger websites, som søgemaskiner forstår

Søgemaskiner anskuer et website via HTML koden snarere end dens visuelle repræsentation. Derfor gavner vores fokus på semantisk markup dit websites muligheder for en god placering i søgemaskinernes resultatvisning. Derudover bygger vi content management systemer, som giver indholdsredaktører de bedste forudsætninger for at arbejde med on-page SEO helt uden at skulle have nogen som helst kendskab til kodning.

Vi bruger hovedsageligt Umbraco CMS eller Sitecore XP, som begge er udprægede søgemaskinevenlige content management systemer, når vi bygger nye websites. På alle sidetyper tilføjer vi meta-inputfelter, hvor du kan lave en kort beskrivelse af siden, en sidetitel eller url. Det er disse metainformationer, som dukker op, fx når Google præsenterer en liste med søgeresultater. Hvad du skriver i metafelterne, kan være afgørende for, om folk klikker på linket til din side eller på et andet og måske mere fængende resultat på listen.

Metabeskrivelsen påvirker som sådan ikke direkte din placering i søgeresultatet, men den har en direkte betydning for din CTR (click through rate), som er en meget vigtig parameter i Googles page ranking-algoritme.

Rich Snippets styrker din præsentation

For at give søgemaskinerne så meget information om sitets indhold som muligt implementerer vi Richs Snippet tags. En snippet er den ’pakke’ af informationer en søgemaskine viser som resultat af en søgning. Når vi bruger Richs Snippet tags, kan søgemaskinerne genkende andre informationer som fx personer, adresser, events, brugeranmeldelser, ingredienser, kontaktoplysninger mm. på sitet og præsentere det på en visuel appellerende måde i søgeresultatet. 

God brugeroplevelse på mobile enheder

Sitet skal naturligvis både kunne ses og bruges på mobile enheder, som udgør en stadig stigende trafikkanal på de fleste sites. Fordi vi anvender responsiv kode, sikrer vi en optimal brugeroplevelse for besøgende på sitet, hvad enten de anvender en smartphone, smart watch, en tablet eller sidder ved en desktopskærm.

"Når vi diskuterer nogle ting med Illumi, så har de faktisk nogle gode forslag til løsninger og er gode til at sætte sig ind i, hvorfor vi gerne vil det, og hvordan det kunne blive løst"
Jens Ib Søborg, senior digital producer hos Systematic

Performance og responstid

Vi sikre altid, at dit nye website har den kortest mulige responstid, både fordi det giver en bedre brugeroplevelse, men også fordi Google medregner responstid i sine ranking-algoritmer. Her får du et par eksempler på, hvad vi konkret gør.

Caching af indhold

Den første strategi er at konfigurere webserveren til at komprimere alle data, der sendes til brugeren og at cache både statisk og dynamisk indhold på brugerens enhed. At cache indhold betyder kort fortalt, at indhold som en bruger har set gemmes midlertidigt på brugerens enhed. Denne strategi gør, at brugeren oplever sitet meget hurtigere, fordi indholdet kun skal downloades på ny, hvis det har ændret sig siden brugerens sidste besøg.

Læs mere om fordelene ved at cache indhold i vores artikel om Progressive Web Apps

En anden strategi er at cache dele af en side i et selvvalgt interval. For eksempel vil sitets primære navigationsmenu sjældent ændre sig, så det vil være oplagt at cache den i en time eller to ad gangen. På den måde er det kun nødvendigt for systemet at traversere hele strukturen igennem og bygge menuen en gang i timen, i stedet for hver gang en bruger besøger en side på sitet.

Progressive Enhancement

Progressive Enhancement er en særlig metode inden for websiteudvikling, hvor avanceret funktionalitet bygges som særskilte udvidelser oven på basisfundamentet, som er tilgængeligt for langt de fleste enheder. Det betyder således at mobiltelefoner hurtigt loader sitets basisfunktionalitet med features optimeret til mobil interaktion, mens avancerede features, der kræver en mus eller en større skærm, kun loades på en desktop browser.

Det er afgørende for brugeroplevelsen på dit website, at funktionaliteten er differentieret i forhold til hvilken enhed, som sitet skal vises på, og vores løsninger er derfor altid udviklet med udgangspunkt i Progressive Enhancement.