Umbraco CMS - kort fortalt

Profilbillede - Rasmus Bollerup

Partner og kundeansvarlig

Rasmus Bollerup

I denne artikel får du indblik i, hvorfor Umbraco er en populær CMS platform til dit website

Med en halv million aktive installationer er Umbraco CMS et meget populært system og en platform, som mange af vores kunder benytter. Det gør de bl.a. fordi, det er et komplet web Content Management System, der er nemt at bruge, enkelt at tilpasse og robust nok til at drive store websites med en kompliceret arkitektur.

Hvad er Umbraco CMS?

Umbraco er et Content Management System til at organisere og håndtere visning digitalt indhold på nettet. Som noget helt centralt er Umbraco open source og stærkt støttet af et aktivt netværk af udviklere over hele verden samt en kommerciel organisation, der yder professionel support. Netværket bidrager med både gratis og kommercielle udvidelser til Umbraco, hvilket gør platformen meget fleksibel og let at tilpasse unikke behov.

Hvorfor vælge Umbraco CMS til dit website?

Dit website er kun så succesfuldt som den CMS platform, det er bygget på. Derfor bør din platform være både skalerbar, sikker, spækket med fede features og have et brugervenligt interface.

Umbraco CMS er open source og licensfrit. På mange webløsninger betaler du udover udviklingen også en løbende licens til udbyderen af det content management system, som løsningen er baseret på.

Vi kan godt lide, at platformen er fuldstændig fleksibel, så vi kan bygge præcist det, kunderne har brug for. De fleste kunder er allerede langt i forhold til digitalisering af arbejdsprocesser og har ofte flere systemer, som den nye CMS platform skal arbejde sammen med. 
Det kræver ind imellem kompliceret kodearbejde at få effektiv integration mellem mange systemer, men i langt de fleste tilfælde er det med Umbraco CMS en simpel proces for vores dygtige udviklere.

Med ganske få klik kan du kopiere grundstrukturen fra ’moderversionen’ ud til de andre sproglag på dit website. Det har den umiddelbare fordel, at lokale redaktører i princippet 'kun' skal fokusere på oversættelsen af indholdet, mens design og layout på de enkelte sider er en del af grundstrukturen. Rettighedsopsætninger styres helt centralt og er yderst vigtigt for mange af vores større kunder for at fastholde en stærk corporate visuel identitet på tværs af lande og forretningsområder.

Systemet udmærker sig også, når vi laver løsninger for store internationale koncerner. Her er udfordringen ofte at få samspil mellem mange forskellige forretningsområder, der på den ene side har egen forretningsmodel og brandidentitet, men samtid skal fremstå som en del af koncernen. I Umbraco CMS er det let at oprette og håndtere subsites med forskellige rettighedsopsætninger, der er centralt defineret.

Umbraco CMS har en brugervenlig og intuitiv brugergrænseflade, som alle vores kunder let finder rundt i. Når vi udvikler en kundeløsning, bygger vi en række indholdskomponenter, som redaktørerne kan benytte sig af for at gøre brugeroplevelsen på de enkelte side helt unik. Hvilke indholdskomponenter, der skal udvikles, beror på en grundig dialog med kunden omkring forventninger til visuelle effekter og funktionalitet, samt hvilke ressourcer og kompetencer kunden har at gøre brug af internt i virksomheden.

Et support-setup med kvalificeret sparring er et vigtigt element i alle vores leverancer, og i vores support set-up får du direkte adgang til hjælp, når du har brug for det. Gennem vores online support-værktøj kan du hurtigt oprette supportsager og hele tiden følge med i status og fremdrift.

Vi forsøger frem for alt at bygge et arbejdsredskab, som er intuitivt og logisk for de medarbejdere, som på daglig vis arbejder i systemet.

Ryan Faurskov, frontendudvikler hos Illumi

Webshops og Umbraco CMS

Det vigtigst for os er, at den shopløsning, vi udvikler til dig, fremstår for brugerne som en sømløs og naturlig del af websitet. Når vi udvikler webshopløsninger, er shoppen en integreret del af Umbraco CMS og håndteringen af shopfunktionalitet foregår fra Umbraco backend. Løsningerne er fleksible og giver mulighed for at blende branding og salg så brugerne stimuleres og motiveres til at gennemføre et køb.

Umbraco og søgemaskineoptimering

Med en Umbraco løsning fra Illumi, sørger vi for, at du som indholdsredaktør selv kan lave en stor del af SEO-arbejdet. Løsningen giver dig mulighed for nemt at opsætte de tags, der definerer, hvordan søgerobotterne læser dine sider, og hvad de trækker med ud på søgeresultatsiden.

Umbraco og design

I arbejdet med design og digital identitet er det vigtigt, at dit CMS understøtter mulighederne for at opbygge websitet efter de tegninger og anbefalinger, som din digitale designer har forberedt. I Umbraco CMS har vi endnu ikke oplevet nogen begrænsninger i forhold til at følge vores kunders designanvisninger, hvilket er med til at understøtte et succesfuldt samarbejdet og en vellykket løsning.

Umbraco CMS er en open source Content Management System-platform, der hjælper med at organisere og håndtere digitalt indhold på websites.

Umbraco CMS er populært, fordi det er licensfrit, nemt at tilpasse og robust nok til at håndtere store og komplekse websites. Det har også god integration med eksisterende systemer, håndterer flere sprog og websites, er brugervenligt for indholdsredaktører og tilbyder support.

Ja, Umbraco er meget fleksibel og kan let integreres med andre systemer, som din virksomhed allerede bruger. Det gør det nemt at arbejde sammen med eksisterende værktøjer og systemer.

Ja, Umbraco gør det nemt at håndtere flere sprog på dit website. Du kan kopiere grundstrukturen til forskellige sprog og fokusere på oversættelsen af indholdet, mens design og layout forbliver den samme.

Ja, Umbraco kan integreres med webshops og giver mulighed for at skabe en sømløs sammenhæng mellem websitet og webshoppen. Du kan blande branding og salg for at motivere brugere til at købe produkter.

Læs mere om Umbraco CMS

Hvis du ikke allerede er bekendt med Umbraco CMS, kan du læse meget mere i disse artikler.