Umbraco CMS - kort fortalt

I denne artikel får du indblik i, hvorfor Umbraco er en populær CMS platform til dit website

Med en halv million aktive installationer er Umbraco CMS et meget populært system og en platform, som mange af vores kunder benytter. Det gør de fordi, det er et komplet web Content Management System, der er nemt at bruge, enkelt at tilpasse og robust nok til at drive store websites med en kompliceret arkitektur.

Hvad er Umbraco CMS?

Umbraco er et Content Management System til at organisere og håndtere visning digitalt indhold på nettet. Som noget helt centralt er Umbraco open source og stærkt støttet af et aktivt netværk af udviklere over hele verden samt en kommerciel organisation, der yder professionel support. Netværket bidrager med både gratis og kommercielle udvidelser til Umbraco, hvilket gør platformen meget fleksibel og let at tilpasse unikke behov.

Hvorfor vælge Umbraco CMS til dit website?

Her får du en liste over de umiddelbare fordele, som Umbraco CMS har.

 1. Open source - ingen licens
 2. Let at integrere til øvrige systemer
 3. Håndterer let flere sprogversioner
 4. Let at håndtere flere sites i samme CMS
 5. Effektivt og brugervenligt for webredaktører
 6. Godt support-setup

Dit website er kun så succesfuldt som den CMS platform, det er bygget på. Derfor bør din platform være både skalerbar, sikker, spækket med fede features og have et brugervenligt interface.

Det siger kunderne om Umbraco CMS

 • Nemt og hurtigt at oprette og redigere indhold
 • Let at oprette nye sprogversioner
 • Ingen licensomkostninger
 • En langtidsholdbar løsning
 • Specialbyggede indholdskomponenter til vores behov
 • Let at arbejde med forskellige formularer
 • Nemt at arbejde med on-page SEO

1. Umbraco CMS er licensfrit

Umbraco CMS er open source og licensfrit. På mange webløsninger betaler du udover udviklingen også en løbende licens til udbyderen af det content management system, som løsningen er baseret på.

2. God integration med eksisterende systemer

Vi kan godt lide, at platformen er fuldstændig fleksibel, så vi kan bygge præcist det, kunderne har brug for. De fleste kunder er allerede langt i forhold til digitalisering af arbejdsprocesser og har ofte flere systemer, som den nye CMS platform skal arbejde sammen med. 
Det kræver ind imellem kompliceret kodearbejde at få effektiv integration mellem mange systemer, men i langt de fleste tilfælde er det med Umbraco CMS en simpel proces for vores dygtige udviklere.

3. Nem håndtering af flere sprog i Umbraco

Med ganske få klik kan du kopiere grundstrukturen fra ’moderversionen’ ud til de andre sproglag på dit website. Det har den umiddelbare fordel, at lokale redaktører i princippet 'kun' skal fokusere på oversættelsen af indholdet, mens design og layout på de enkelte sider er en del af grundstrukturen. Rettighedsopsætninger styres helt centralt og er yderst vigtigt for mange af vores større kunder for at fastholde en stærk corporate visuel identitet på tværs af lande og forretningsområder.

4. Umbraco håndterer flere websites i samme løsning

Systemet udmærker sig også, når vi laver løsninger for store internationale koncerner. Her er udfordringen ofte at få samspil mellem mange forskellige forretningsområder, der på den ene side har egen forretningsmodel og brandidentitet, men samtid skal fremstå som en del af koncernen. I Umbraco CMS er det let at oprette og håndtere subsites med forskellige rettighedsopsætninger, der er centralt defineret.

5. Effektivt og enkelt at arbejde i for indholdsredaktører

Umbraco CMS har en brugervenlig og intuitiv brugergrænseflade, som alle vores kunder let finder rundt i. Når vi udvikler en kundeløsning, bygger vi en række indholdskomponenter, som redaktørerne kan benytte sig af for at gøre brugeroplevelsen på de enkelte side helt unik. Hvilke indholdskomponenter, der skal udvikles, beror på en grundig dialog med kunden omkring forventninger til visuelle effekter og funktionalitet, samt hvilke ressourcer og kompetencer kunden har at gøre brug af internt i virksomheden.

”Vi forsøger frem for alt at bygge et arbejdsredskab, som er intuitivt og logisk for de medarbejdere, som på daglig vis arbejder i systemet,” forklarer Ryan Faurskov, frontendudvikler hos Illumi.

6. Umbraco support

Et support-setup med kvalificeret sparring er et vigtigt element i alle vores leverancer, og i vores support set-up får du direkte adgang til hjælp, når du har brug for det. Gennem vores online support-værktøj kan du hurtigt oprette supportsager og hele tiden følge med i status og fremdrift.

Vi er et professionelt Umbraco bureau

Vi har arbejdet med Umbraco platformen i mange år og sammen med vores kunder udviklet en lang række løsninger, som har skabt stor værdi for deres forretning og ikke mindst givet brugerne gode og inspirerende oplevelser.

Men det, der for alvor gør os til en professionel Umbraco leverandør, er vores tilgang til den tekniske del af løsning. Under overfladen gemmer der sig altid en sund og god kodebase, som gør det let at udvide webløsningen i takt med, at kundernes behov ændrer sig.

Læs om Illumi som din Umbraco partner

Webshops og Umbraco CMS

Det vigtigst for os er, at den shopløsning, vi udvikler til dig, fremstår for brugerne som en sømløs og naturlig del af websitet. Når vi udvikler webshopløsninger, er shoppen en integreret del af Umbraco CMS og håndteringen af shopfunktionalitet foregår fra Umbraco backend. Løsningerne er fleksible og giver mulighed for at blende branding og salg så brugerne stimuleres og motiveres til at gennemføre et køb.

Umbraco og søgemaskineoptimering

Med en Umbraco løsning fra Illumi, sørger vi for, at du som indholdsredaktør selv kan lave en stor del af SEO-arbejdet. Løsningen giver dig mulighed for nemt at opsætte de tags, der definerer, hvordan søgerobotterne læser dine sider, og hvad de trækker med ud på søgeresultatssiden.

Umbraco og design

I arbejdet med design og digital identitet er det vigtigt, at dit CMS understøtter mulighederne for at opbygge websitet efter de tegninger og anbefalinger, som din digitale designer har forberedt. I Umbraco CMS har vi endnu ikke oplevet nogen begrænsninger i forhold til at følge vores kunders designanvisninger, hvilket er med til at understøtte et succesfuldt samarbejdet og en vellykket løsning.

Mere om Umbraco CMS

Projekter på Umbraco platformen