Umbraco 8

Profilbillede - Rasmus Bollerup

Partner og projektleder

Rasmus Bollerup

Læs her om de nye features i Umbraco 8 og om hvordan, det vil lette dit arbejde som indholdsredaktør

Version 8.0 har været længe undervejs, fordi den indeholder en lang række gennemgribende forandringer, der gør platformen mere smidig og fleksibel at arbejde i for både udviklere og redaktører.

I denne artikel får du først og fremmest vores bud på, hvilken betydning ændringerne i den nye Umbraco 8.0 får for arbejdet med at skabe spændende indhold, der får dine besøgende til at foretage præcist de valg og handlinger, som gavner din forretning - hvilket jo i bund og grund er hele formålet med din digitale tilstedeværelse.

Sidder du med spørgsmål som - kan jeg opgradere til den nye Umbraco 8.0? Bør jeg gøre det, og hvad sker der, hvis jeg ikke gør? Ja, så læs du bare videre, for svarene får du senere i artiklen.

Men først stiller vi skarpt på noget af det nye i Umbraco 8.0, der får stor indflydelse på brugeroplevelsen for indholdsredaktørerne.

Det er blevet meget nemmere for redaktørerne at navigere i back-enden. Vi har gennem årene oparbejdet forskellige behov for at kunne tilgå informationer, sammensætte indhold på særlige måder eller skabe overblik over data, og med Umbraco 8 er det blevet sat i et system, som passer os meget bedre.

Jonas Barfoed, Aarhus Festuge

Nye features i Umbraco 8.0

  1. Infinite Editing
  2. Content Apps
  3. Language Variants

1. Infinite Editing i Umbraco

Infinite Editing er en moderne redaktøroplevelse, som sikrer at du ikke mister orienteringen, når du arbejder med dit indhold. Billeder og andre indholdselementer redigeres i Umbraco 8 direkte fra den side, du er i gang med at oprette eller redigere, og du har således fuldt overblik uden at miste konteksten, du arbejder i.

Hos Illumi kalder vi det drill-down effekten, fordi du kan blive ved med at bore dig ned i dine redigeringslag uden at navigere væk fra den indholdsside, som du er på.

infinite editing example

2. Umbraco Content Apps

En Content App's ypperste formål at hjælper dig som redaktør til at skabe bedre indhold, der taler direkte ind i dine besøgendes behov og motiver for at være på en specifik side.
Content Apps leverer informationer eller data, der kan understøtte indholdsarbejdet, og de er tilgængelige direkte fra en indholdsside.

Her giver vi dig 3 konkrete eksempler på, hvad Content Apps kan gøre for dig, men i princippet kan vi bygge præcist de Content Apps, der giver mest mening for dit indholdsarbejde.

Få data fra Google Analytics

Du kan fx få vist performance-data fra Google Analytics, så du hurtigt kan se, om dine indholdsændringer på en given side har en effekt. Hvilke data, vi trækker ud af Google Analytics og præsenterer i en Content App, tilpasses dit behov.

SEO tjek

Du kan få data fra Google Search Console, der viser dig, om siden, du arbejder på, er indekseret korrekt, eller om Google har fundet fejl, som du bliver straffet for SEO-mæssigt. En Content App kan også levere informationer om, hvor godt du anvender dine keywords på tværs af indhold og overskrifter.

Læsbarhed

En Content App kan fx også give dig informationer omkring dine teksters læsbarhed. Optælling af ord, sætningslængde, afsnitslængde og Lix tal er nogle af de faktorer, der påvirker en teksts læsbarhed.

Stock and sales report

På Odense Marcipan løsningen har vi tilføjet to content apps til at trække salgs- og lagerrapporter fra databasen.

content app example

3. Language Variants

Simpelt fortalt betyder der, at du nu har mulighed for at lave så mange sprogvarianter af dit site, som der er brug for. Dine sprogvarianter bliver kædet sammen, så du bevarer overblikket, når du opdaterer indhold, som skal slå igennem på flere sprogvarianter.

Når du på et senere tidspunkt har brug for at lave rettelser, kan systemet - med den rette opsætning - sikre, at du husker at publicere dine rettelser på alle sprog eller blot dem, du har angivet som obligatoriske.

language variants example
Profilbillede - Rasmus Bollerup

Vil du have flere detaljer om Umbraco CMS fra en ekspert?

Rasmus Bollerup

Læs mere om Umbraco CMS

Hvis du ikke allerede er bekendt med Umbraco CMS, kan du læse meget mere i disse artikler.

Løsninger på Umbraco 8

I vores customer stories kan du læse om vores kunders oplevelse af Umbraco platformen samt Illumi som webleverandør og samarbejdspartner.

Se alle customer stories