Umbraco 8 er blevet til Umbraco 9

Profilbillede - Rasmus Bollerup

Partner og projektleder

Rasmus Bollerup

28. september 2021 var den officielle releasedato for Umbraco 9 (.NET Core)

Hvilke ændringer er der sket?

Ændringerne fra Umbraco 8 til Umbraco 9 er for en Umbraco indholdsredaktør  nærmest usynlige, da der først og fremmeste er tale om en migrering til den nyeste bagvedliggende Microsoft teknologi .NET Core. Umbraco Backoffice ser stadig ud, som vi kender det og med de samme features som før.

Forbedret performance

En af de vigtigst årsager til at flytte Umbraco ind i .NET Core frameworket, er at opnå en forbedret performance. .NET Core er langt hurtigere og fra start bygget med fokus på performance. Herudover er .NET Core kompatibelt med MacOS og Linux, hvilket åbner Umbraco op for helt nye udviklergrupper, der kan blive en del af det store Developer Community, som konstant bidrager til den fortsatte udviklingen af Umbraco CMS.

Migrering fra Umbraco 8 til 9

Der er ikke tale om et fuldstændig nybygget Umbraco CMS. I stedet er Umbraco 8, som vi kender det i dag, migreret ind i det nye .NET Core framework.

Det betyder også, at vores kunders Umbraco 8 versioner kan migreres til Umbraco 9. Hvor stor en opgave det er, afhænger helt af hvordan den enkelte Umbraco-løsning er skruet sammen, men da indholdsdatabasen i udgangspunktet ikke bliver berørt af migreringen, ligger migreringsopgaven primært hos udviklerteamet.

Hvad sker der fremadrettet med Umbraco 8?

Meldingen fra Umbraco HQ er, at der mindst 3 år efter Umbraco 9 release bliver foretaget fejl- og sikkerhedsrettelser på Umbraco 8.

Der bliver ikke foretaget nyudvikling af features, men mindre allerede planlagte nye features bliver implementeret. Derfor kan du med fordel begynde at undersøge mulighederne for et skift til Umbraco 9.

Mere info:

Umbraco Roadmap
Umbraco migrering til .NET CORE
Om .NET Core

Profilbillede - Rasmus Bollerup

Kontakt en Umbracoekspert

Rasmus Bollerup

Læs mere om Umbraco CMS

Hvis du ikke allerede er bekendt med Umbraco CMS, kan du læse meget mere i disse artikler.