Umbraco CMS.jpg (1)

Umbraco CMS

Umbraco CMS er et open source content management system, der er fleksibelt og let at tilpasse din virksomheds behov

Med en halv million aktive installationer er Umbraco CMS et meget populært system og en platform, som mange af vores kunder benytter. Det gør de bl.a. fordi, det er et komplet web Content Management System, der er nemt at bruge, enkelt at tilpasse og robust nok til at drive store websites med en kompliceret arkitektur.

Hvad er Umbraco?

Umbraco er et Content Management System til at organisere og håndtere visning digitalt indhold på nettet. Som noget helt centralt er Umbraco open source og stærkt støttet af et aktivt netværk af udviklere over hele verden samt en kommerciel organisation, der yder professionel support. Netværket bidrager med både gratis og kommercielle udvidelser til Umbraco, hvilket gør platformen meget fleksibel og let at tilpasse unikke behov.

Hvorfor vælge Umbraco CMS?

Dit website er kun så succesfuldt som den CMS platform, det er bygget på. Derfor bør din platform være både skalerbar, sikker, spækket med fede features og have et brugervenligt interface. Her får du en liste over de umiddelbare fordele, som vi oplever, Umbraco platformen har.

 • Open source - ingen licens
 • Let at integrere til øvrige systemer
 • God platform for en løbende websitevedligeholdelse
 • Nemt at håndtere flere sprog
 • Let at håndtere flere sites i samme CMS
 • Effektivt og brugervenligt for webredaktører
 • Kompetent udviklernetværk
Umbraco CMS er licensfrit

Umbraco CMS er open source og licensfrit. På mange webløsninger betaler du udover udviklingen også en løbende licens til udbyderen af det content management system, som løsningen er baseret på.

God integration med eksisterende systemer

Vi kan godt lide, at platformen er fuldstændig fleksibel, så vi kan bygge præcist det, kunderne har brug for. De fleste kunder er allerede langt i forhold til digitalisering af arbejdsprocesser og har ofte flere systemer, som den nye CMS platform skal arbejde sammen med. 
Det kræver ind imellem kompliceret kodearbejde at få effektiv integration mellem mange systemer, men i langt de fleste tilfælde er det med Umbraco CMS en simpel proces for vores dygtige udviklere.

Nem håndtering af flere sprog i Umbraco

Med ganske få klik kan du kopiere grundstrukturen fra ’moderversionen’ ud til de andre sproglag på dit website. Det har den umiddelbare fordel, at lokale redaktører i princippet 'kun' skal fokusere på oversættelsen af indholdet, mens design og layout på de enkelte sider er en del af grundstrukturen. Rettighedsopsætninger styres helt centralt og er yderst vigtigt for mange af vores større kunder for at fastholde en stærk corporate visuel identitet på tværs af lande og forretningsområder.

Umbraco håndterer flere websites i samme løsning

Systemet udmærker sig også, når vi laver løsninger for store internationale koncerner. Her er udfordringen ofte at få samspil mellem mange forskellige forretningsområder, der på den ene side har egen forretningsmodel og brandidentitet, men samtid skal fremstå som en del af koncernen. I Umbraco CMS er det let at oprette og håndtere subsites med forskellige rettighedsopsætninger, der er centralt defineret.

eCommerce og Umbraco

Det vigtigst for os er, at den shopløsning, vi udvikler til dig, fremstår for brugerne som en sømløs og naturlig del af websitet. Når vi udvikler eCommerce-løsninger, er shoppen en integreret del af Umbraco CMS og håndteringen af shopfunktionalitet foregår fra Umbraco backend. Løsningerne er fleksible og giver mulighed for at blende branding og salg så brugerne stimuleres og motiveres til at gennemføre et køb.

Effektivt og enkelt at arbejde i for indholdsredaktører

Umbraco CMS har en brugervenlig og intuitiv brugergrænseflade, som alle vores kunder let finder rundt i. Når vi udvikler en kundeløsning, bygger vi en række indholdskomponenter, som redaktørerne kan benytte sig af for at gøre brugeroplevelsen på de enkelte side helt unik. Hvilke indholdskomponenter, der skal udvikles, beror på en grundig dialog med kunden omkring forventninger til visuelle effekter og funktionalitet, samt hvilke ressourcer og kompetencer kunden har at gøre brug af internt i virksomheden.

”Vi forsøger frem for alt at bygge et arbejdsredskab, som er intuitivt og logisk for de medarbejdere, som på daglig vis arbejder i systemet,” forklarer Ryan Faurskov, frontendudvikler hos Illumi.

Derfor er vores kunder vilde med Umbraco CMS

 • Nemt og hurtigt at oprette og redigere indhold
 • Let at oprette nye sprogversioner
 • Ingen licensomkostninger
 • En langtidsholdbar løsning
 • Specialbyggede indholdskomponenter til vores behov
 • Let at arbejde med forskellige formularer
 • Nemt at arbejde med on-page SEO

Umbraco og søgemaskineoptimering

Med en Umbraco løsning fra Illumi, sørger vi for, at du som indholdsredaktør selv kan lave en stor del af SEO-arbejdet. Løsningen giver dig mulighed for nemt at opsætte de tags, der definerer, hvordan søgerobotterne læser dine sider, og hvad de trækker med ud på søgeresultatssiden.

Umbraco og design

I arbejdet med design og digital identitet er det vigtigt, at dit CMS understøtter mulighederne for at opbygge websitet efter de tegninger og anbefalinger, som din digitale designer har forberedt. I Umbraco CMS har vi endnu ikke oplevet nogen begrænsninger i forhold til at følge vores kunders designanvisninger, hvilket er med til at understøtte et succesfuldt samarbejdet og en vellykket løsning.

Umbraco support

Et support-setup med kvalificeret sparring er et vigtigt element i alle vores leverancer, og i vores support set-up får du direkte adgang til kvalificeret hjælp, når du har brug for det. Gennem vores online support-værktøj kan du hurtigt oprette supportsager og hele tiden følge med i status og fremdrift.

Vi er certificeret Umbraco Partnere, og det er din garanti for, at de medarbejdere som supporterer din løsning, har de rette kompetencer og mange års erfaring med Umbraco platformen.

Derfor er vores udviklere vilde med Umbraco CMS

 • Ingen begrænsinger i forhold til at overføre kundens visuelle identitet
 • Open source - vi kan tilpasse og udvikle præcist det, der er brug for
 • Stort netværk af udviklere, som konstant opdaterer og udvikler nye features
 • Let at lave integration til kundernes øvrige systemportefølje
 • Brugerinterfacet kan tilpasses, så det giver mest mening for redaktørerne

Ny Umbraco 8.0

Umbraco har netop lanceret version 8.0. Den har været undervejs længe, fordi den indeholder en lang række gennemgribende forandringer, som gør platformen mere smidig og fleksibel at arbejde i for både udviklere og redaktører.

I det følgende afsnit får du vores bud på, hvilken betydning ændringerne har i forhold til at skabe spændende indhold, der animerer dine besøgende til at foretage præcist de valg og handlinger, som gavner din forretning - hvilket jo i bund og grund er hele formålet med din digitale tilstedeværelse.

Infinite Editing

Infinite editing er en moderne redaktøroplevelse, som sikrer at du ikke mister orienteringen, når du arbejder med dit indhold. Billeder og andre indholdselementer redigeres i Umbraco 8 direkte fra den side, du er i gang med at oprette eller redigere, og du har således fuldt overblik uden at miste konteksten, du arbejder i.

Denne feature vil i høj grad lette arbejdsflowet og minimere antallet af fejl, fordi du ikke skal navigere frem og tilbage mellem en indholdsside og fx dit mediebibliotek.

Content Apps

En Content App’s ypperste formål at hjælper dig som redaktør til at skabe bedre indhold, der taler direkte ind i dine besøgendes behov og motiver, for at være på en specifik side. Content Apps leverer informationer eller data, der kan understøtte indholdsarbejdet, og de er er tilgængelige direkte fra en indholdsside.

Her giver vi dig 3 konkrete eksempler på, hvad Content Apps kan gøre for dig, men i princippet kan vi bygge præcist de Content Apps, der bedst understøtter dit indholdsarbejde.

Få data fra Google Analytics
Du kan fx få vist performance-data fra Google Analytics, så du hurtigt kan se, om dine indholdsændringer på en given side har en effekt. Hvilke data, vi trækker ud af Google Analytics og præsenterer i en Content App, tilpasses dit behov.

SEO tjek
Du kan få data fra Google Search Console, der viser dig om siden, du arbejder på er indekseret korrekt, eller om Google har fundet fejl, som du bliver straffet for SEO mæssigt. En Content App kan også levere informationer om, hvor godt du anvender dine keywords på tværs af indhold og overskrifter.

Læsbarhed
En Content App kan fx også give dig informationer omkring dine teksters læsbarhed. Optælling af ord, sætningslængde, afsnitslængde og Lix tal er nogle af de faktorer, der påvirker en teksts læsbarhed.

Language Variants

I Umbraco 8 kan du let skabe nye sprogvarianter ud fra dit hovedsprog. Oprettelsen af nye sprogvarianter sker side-by-side vinduer, så du hele tiden sikrer dig, at de vigtigste pointer og budskaber bliver overført til nye sprogsider. Når du på et senere tidspunkt har brug for at lave rettelser, kan systemet - med den rette opsætning - sikre, at du husker at publicere dine rettelser på alle sprog eller blot dem, du har angivet som obligatoriske.

Vi er Umbraco leverandør og specialister på platformen

Titlen Umbraco Gold Partner fortæller, at vi er i den bedste klasse, når det kommer til udvikling af webplatforme baseret på Umbraco CMS. Det fortæller dig også, at vi har solid erfaring og de absolut bedste forudsætninger for at udvikle banebrydende løsninger på Umbraco platformen.

 

Indhold relateret til Umbraco CMS