Vi er eksperter i Umbraco hjemmesider

Med Umbraco CMS får du en fleksibel og skalerbar platform, der løbende kan tilpasses din ekspansionsstrategi

Umbraco CMS er et velafprøvet og udbredt content management system. Det er baseret på open source, hvilket bl.a. betyder, at der ikke skal påregnes løbende omkostninger til licenser. Hos Illumi har vi arbejdet med Umbraco-platformen i mere end 10 år, og har kun gode erfaringer med Umbraco som content management system for din hjemmeside.

Hvis du ikke allerede er bekendt med Umbraco CMS, kan du læse meget mere i disse artikler:

Hvad er Umbraco CMS?

Om Umbraco 8

Umbraco 8.2 release

Formodentligt er der ligeså mange tilgange til opsætning af websites i Umbraco, som der er Umbraco bureauer. Kvaliteten og fleksibiliteten af din Umbracoløsning afhænger naturligvis af, hvor dygtig leverandøren af din løsning er. Ikke blot i forhold til kodearbejdet, men også i forhold til at afdække, hvordan redaktørarbejdet bliver så let og fleksibelt som muligt.

Custom redaktørinterface

Når vi bygger en Umbraco løsning, er det vigtigt for os, at der i redaktørinterfacet, skal bruges mindst muligt tid. Det betyder at vi forholder os kritisk til hvilke redaktør-features, der skal være tilgængelige i den pågældende løsning. Det gør vi dels for at gøre det let og overskueligt at arbejde i interfacet, men i høj grad også for at sikre, at designet ikke over tid bliver 'mudret' at forskellige kreative indholdsredaktørers holdning til farver og fonte.

Modulær opbygning

Hos Illumi har vi de seneste år opbygget de fleste løsninger efter et modulært princip. Med en modulær opbygning kan redaktørerne sammensætte sider og sideskabeloner efter behov ud fra en pulje af 'legoklodser', som kan sammensættes helt frit. Alle moduler er designet, så de kan sammensættes i en vilkårlig rækkefølge, uden at det kompromitterer designet og æstetikken. Med dette princip opnår man en høj grad af fleksibilitet i løsningen, som giver mulighed for løbende udvikling uden at skulle involvere leverandøren.

Hvert modul er tiltænkt bestemte typer indhold eller funktionalitet. Det kan være en FAQ, et tekst-billede afsnit, en billede-karrusel, et medarbejderkort, et arrangement eller lister med nyheder, medarbejdere, etc. Denne tilgang giver en ekstrem stor fleksibilitet i arbejdet med siderne. Det skal dog pointeres, at det fortsat er muligt at arbejde med helt faste sideskabeloner, hvor indholdet kræver det.

Content templates

I Umbraco kan vi (eller indholdsredaktøren) opbygge Content Templates. Idéen er, at man opsætter en side med bestemte konfigurationer og bestemte moduler og derefter gemme hele siden som en content template. Denne template kan efterfølgende bruges, som udgangspunkt for andre sider af samme type indhold. Det bliver altså muligt at lave meget præcise retningslinjer for, hvordan man ønsker sider opbygget, og hvordan bestemte features skal bruges. Dette kan især være nyttigt i større organisationer, hvor fx vikarer, ferieafløsere, studentermedarbejdere eller bare kollegaer, der kun sjældent har brug for at bidrage med indhold, på denne måde hurtigt og fejlfrit kan oprette indhold, der holder sig inden for designets rammer.

Det er naturligvis muligt at styre, hvilke redaktører, der skal have adgang til at lave content templates.

Ubegrænset antal websites og subsites

En Umbraco 8 løsning kan indeholde vilkårligt mange websites, subsites og kampagnesites. Alt efter behov og ønsker kan de opsættes, så de deler mere eller mindre indhold på tværs af sites. Dette gælder fx en søgning, som kan søge på tværs af sites og subsites eller lokalt. Separation på sprogversioner er selvfølgelig også en mulighed, ligesom medarbejderinfo, events eller videoer, kan deles på tværs at sites og subsites.

Læs om vores løsning til Bygholm Kursuscenter, hvor 2 sites administreres i samme Umbraco CMS.