Aarhus Festuge

Brugervenlighed, Umbraco 8, PWA og Headless teknologi er nøgleordene i den nye platform, vi har bygget til Aarhus Festuge

Aarhus Festuge er en af Nordens største og ældste kulturfestivaler.
Med sit omfattende program underholder, overrasker og udfordrer Festugen de mange besøgende fra nær og fjern. Festugen byder både på nytænkende kunst- og kulturoplevelser fra ind- og udland side om side med de mange musiktelte, der traditionen tro byder indenfor til fest og musik, som vi alle kan synge med på.

Siden 2017 har vi haft et dynamisk samarbejde med Aarhus Festuge omkring de digitale platforme, der er med til at inspirere de besøgende og give et godt overblik over alle de mange events, der løber af stablen i de 10 dage festen foregår. I år lancerer vi Festugens program på den spritnye Umbraco 8 platform.

Det er et strategisk valg, der giver de besøgende en både dynamisk og levende oplevelse men frem for alt en stabil platform, der kan håndtere den store belastning, der rammer websitet i ugerne op til og under selve Festugen. Men det er ikke udelukkende brugerne, der oplever en ny og forbedret platform, for redaktøroplevelsen er ligeledes blevet opgraderet i Umbraco 8. Læs mere om Umbraco 8

”Det er blevet meget nemmere for redaktørerne at navigere i back-enden. Vi har gennem årene oparbejdet forskellige behov for at kunne tilgå informationer, sammensætte indhold på særlige måder eller skabe overblik over data, og med Umbraco 8 er det blevet sat i et system, som passer os meget bedre,” fortæller Jonas Barfoed, kommunikationsmedarbejder hos Festugen.
screenshots af mobilløsningen

aarhusfestuge.dk er bygget som PWA

For at gøre aarhusfestuge.dk så tilgængelig som mulig fra mobile enheder, har vi bygget den nye Umbraco 8 løsning som en Progressive Web App eller PWA, som den også kaldes.

En PWA er en mobilvisning af websitet, som minder om det, vi kender fra en traditionel native app og den har typisk både splash-screen og skrivebords-ikon, som er med til at give en rigtig app-feeling. En PWA kan installeres, så du potentielt set også kan benytte den, når du er off-line, og du slipper for hele tiden at opdatere, fordi PWA’en automatisk henter den nyeste version, når du er online.

Tidligere havde Festugen en traditionel native app, som skulle vedligeholdes ved siden af websitet. Nu er app og website en og samme løsning, som både er lettere og mindre fejlbehæftet at vedligeholde. Læs mere om PWA

”Vi har som altid haft brugernes oplevelse og behov i fokus, og i år mødes de af en frisk og opdateret hjemmeside, der fremstår skarpere visuelt - især på mobilen, hvilket bestemt er et stort plus,” fortsætter Jonas Barfoed.

Nyt fundament bygget på Umbraco 8 Headless CMS

Når vi bygger aarhusfestuge.dk som en headless-løsning, er det først og fremmest for at give et godt grundlag for hurtigt at få indholdet ud i nye kanaler og på nye typer af enheder.

I en headless-løsning konverterer vi CMS til en databeholder og bygger visningstemplates specifikt til de forskellige enheder, som indholdet skal vise på. Netop fordi front-end og back-end er adskilt, kan vi hurtigt bygge indholdsvisninger til nye enheder uden at skulle rode i kildekoderne til den øvrige løsning. Læs mere om headless CMS

screenshots af desktopløsningen

Nyt visuelt udtryk

Sammen med den nye tekniske platform har vi også introduceret en række forbedringer på brugergrænsefladen samt nogle forbedringer i forhold til at vise billeder og video på sitet. Derfor fremstår sitet med et nyt og forbedret visuelt udtryk.

”Illumi udviser som altid professionalisme og tålmodighed i arbejdet. Funktion og design må til tider vige for hinanden, og nogle gange er der endda et tredje hensyn, der kommer ind og komplicerer tingene yderligere. I god og tæt dialog har vi fundet frem til nogle løsninger, som vi i sidste ende mener, er med til at skabe en god oplevelse for brugerne af aarhusfestuge.dk og vores app,” slutter Jonas.

Features baseret på geolocation

Forstil dig, at det arrangement, du er til, er ved nå sluttidspunktet, men at du på ingen måde føler dig klar til at gå hjem. Festugen.dk kan som noget nyt vise dig hvilke arrangementer, som afvikles umiddelbart i nærheden af din placering og inden for et givent tidsinterval, ligegyldigt om du browser i en installeret PWA eller på websitet. I den gamle løsning var denne populære feature kun tilgængelig i app’en.

Festival Management modul

I den nye Umbraco løsning har vi bygget et Festival Management modul, hvor Festugen kan oprette events, venues, kategorier og samlinger af events. Festugen kan tildele arrangørerne rettigheder til at oprette events og data sendes direkte ind i Festival Management modulet. Herfra starter et godkendelsesflow, før eventet endeligt publiceres på aarhusfestuge.dk.

Dit personlige festivalprogram

Som bruger af aarhusfestuge.dk kan du oprette dit helt eget festivalprogram ved at tilføje de events, du har lyst til at deltage i, som favoritter. Dit personlige festivalprogram kan du dele med dine venner gennem et link, og listen med dine events bliver synkroniseret på tværs af alle enheder, fordi du er logget ind via Facebook.

Download appen for Aarhus Festuge 2019

Du kan gå på opdagelse i Festugens nye web-univers via aarhusfestuge.dk eller ved at downloade appen i Google Play Store eller App Store.

Hent appen i Apple App Store
Hent appen I Google Play Store
Vis mig web-løsningen

Relateret indhold