Umbraco headless CMS til Odense Marcipan

Vi har skabt en skalerbar platform til Odense Gruppen, der samler flere websites i én fælles Umbraco headless løsning

Odense Marcipan er verdens førende producent af marcipan og marcipanrelaterede produkter. Odense Marcipan producerer mere end 170 forskellige marcipankvaliteter, der er tilpasset forskellige anvendelser, markeder og kundesegmenter. Udover salg af produkter, er strategien at tilbyde et omfattende inspirationsmiljø med viden og opskrifter til de forskellige segmenter.

Om opgaven

Odense Gruppen har i dag 5 websites; odense-marcipan.dk, odense-konditoriet.dk, odense-foodservice.dk, bæchs-conditori.dk og igos.dk, der primært differentierer sig i forhold til målgrupper på henholdsvis B2B og B2C markederne.

Da vi fik opgaven, var det ønsket fra Odense Gruppen at få en skalerbar digital platform, der bredt indenfor Odense Gruppen kunne understøtte overgangen fra traditionel forretning til en mere digital forretning samt sikre genbrug og deling af fx opskrifter, produktinformation og videoer mellem forskellige forretningsområder og sub-sites.

Det var yderligere et ønsket, at platformen gennem sit indhold kunne styrke loyaliteten hos målgrupperne og efterspørgslen af Odense Marcipans produktsortiment.

Igos collage.png

Headless CMS og web apps

I første fase har vi bygget en Umbraco 8 platform, der skal fungere som fælles data-store og redaktørinterface for Odense Gruppens forskellige websites og apps.

Hvert website får sin egen selvstændige web app, med hver sine visningsskabeloner. Vi har i vores løsning anvendt teknologien Headless CMS  og dermed adskilt visningen af de enkelte sites fra Umbraco og gjort dem uafhængige af de øvrige sites.

Formålet med denne løsningsarkitektur er at stille de samme data til rådighed for alle nuværende og kommende platforme. Det giver store besparelser på både teknisk vedligeholdelse og redaktionelt arbejde, når opskrifter, produkter, mv. trækkes fra samme datasilo.

Vi har yderligere beriget Odense Gruppens Umbraco-løsning med content apps til lagerstyring og statistikker.

I skrivende stund er tre websites implementeret på den nye platform - tjek dem ud her:

odense-marcipan.dk - inspiration og salg til private

odense-konditoriet.dk - inspiration til professionelle bagere og konditorer

igos.dk - branding af bagefaste marmelader til professionelle bagere og konditorer

Konditoriet collage kopi.png

Nyt design

Vi har lavet helt nyt design til de første 3 websites, der på nuværende tidspunkt er kommet over på den nye platform.

I designet har vi lagt vægt på konverteringer og sammenhængen mellem inspirationsuniverset og den kommercielle del forretningen. Når du fx bliver inspireret af en opskrift på nytårskransekage, har du mulighed for at tilføje de anvendte produkter til din indkøbskurv.

Vendr Webshop

Vi har valg Vendr som commerceplatform, fordi den er fuldt integrerbar i Umbraco og lægger sig op ad Umbraco's UI-design, hvilket gør redaktøroplevelsen velkendt og intuitivt.

Herudover giver Vendr os mulighed for at berige produktindholdet med mange af Umbraco’s andre indholdsfeatures. Vendr er ligeledes en billig platform, som ikke har løbende licensomkostninger. Du betaler et engangsbeløb og herefter kun, hvis du ønsker at opdatere platformen.

Læs mere om Vendr