Fra Sitecore til Umbraco CMS – bedre, billigere, hurtigere?

Sitecore var 00’ernes og starten af 10’ernes ”IBM” når store virksomheder og organisationer skulle vælge CMS. Det sikre valg, som ingen ville komme i problemer med at vælge. I dag er billedet vendt og mange Sitecore-kunder er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved om den høje pris til årlige licenser og udviklingsomkostninger kan retfærdiggøres, når man ser på alternativerne.

En af de største udfordrere til Sitecore, både nationalt og internationalt, er Umbraco, som de sidste år er vokset eksplosivt i popularitet og modenhed. Hvor Umbraco for 5-10 år siden hovedsageligt blev benyttet til mindre og knap så forretningskritiske websites, er Umbraco i dag taget i brug af alle størrelser virksomheder og koncerner, både private og offentlige, nationalt som internationalt.

Hos Illumi oplever vi en stigende interesse og efterspørgsel efter at skifte fra Sitecore og andre Enterprise platforme til nyt CMS og har allerede hjulpet flere kunder med at flytte ud af det gamle og ind i noget nyt.

Ofte er der tale om store informationstunge websites og en af barriererne for et muligt skifte er flytning af indholdet. Det kan virke helt uoverskueligt, men det er ikke en umulig opgave og særligt ikke når vi kan håndtere meget af indholdsflytningen helt automatisk.

Eftersom vi har lavet mange løsninger på både Sitecore og Umbraco igennem mange år og kender begge platforme til bunds, ved vi fra praktiske erfaringer at automatisk migrering af indhold er en reel mulighed og ikke bør være en barriere for det næste valg. Vi har lavet flere indholdsmigreringer og har udviklet afprøvede værktøjer til at hjælpe med processen.

Umbraco CMS er i dag en fuldt udviklet og komplet platform til udvikling og drift af virksomheder og organisationers digitale tilstedeværelse.

Fordelene ved et skifte til Umbraco er mange og ulemperne til gengæld svære at få øje på.

  • Ingen licensomkostninger (visse add-ons kan dog kræve en licens)
  • Væsentlig reduktion i udviklingsomkostninger – Umbraco er en åben og gennemskuelig platform, som er hurtig at udvikle til
  • Kortere leveringstid, time-to-market, grundet reduktion i udviklingstid
  • I manges øjne markedets bedste redaktøroplevelse, med få ”kliks”, en intuitiv brugergrænseflade og med korte og effektive workflows.
  • Væsentligt lavere udgifter til drift og hosting
  • Op til dobbelt så hurtig afkast på investeringen i et nyt website (ROI)
  • Transparent og offentligt roadmap fra Umbracos side, inklusive versionsopgraderinger og supportperioder
  • Et kæmpestort netværk af potentielle implementeringspartere, både store og små

Umbraco reviews og brugeranmeldelser

Læs her hvordan brugere vurderer Umbraco CMS overfor Sitecore

Umbraco is a leader in Web Content Management on G2 Umbraco is a leader in Small-Business Web Content Management on G2 Umbraco is a leader in Mid-Market Web Content Management on G2 Umbraco is a leader in Enterprise Web Content Management on G2
Profilbillede - Rasmus Bollerup

Har du spørgsmål til fordele og ulemper ved Umbraco CMS?

Hvis du også er interesseret i at spare penge og tid, måske ovenikøbet med en forbedret kvalitet eller brugeroplevelse til følge, så kontakt Illumi allerede i dag og hør nærmere om mulighederne for også at få jeres website over på Umbraco CMS.  

Rasmus Bollerup

Andet indhold relateret til CMS

I disse artikler kan du finde inspiration og generelt læse mere om vores erfaring med Content Management Systemer.