Product Information Management (PIM)

Orden og overblik i produktdata og arbejdsgange

Product Information Management (PIM) udgør en essentiel komponent i effektiv organisering, vedligeholdelse og distribution af produktdata og produktassets for virksomheder og organisationer med komplekse og mangefacetterede produkter. I virksomheder, hvor produktdata og deres validitet spiller en afgørende rolle, muliggør et PIM-system optimal styring af selv komplekse og multidimensionelle produktinformationer på tværs af forskellige platforme og kanaler.

Fordele ved et PIM-system

1. Centraliseret produktinformation
PIM-systemer tillader sammenføring af alle produktrelaterede data på ét centralt sted, hvorfra de distribueres til de relevante kanaler. Dette eliminerer rod i data og etablerer en ”single source of truth” i forhold til dine produktdata.

2. Multikanal distribution
Med PIM kan produktinformation effektivt distribueres på tværs af forskellige medier og salgskanaler, herunder e-handel, websites, apps, detailhandel, sociale medier, katalogproduktion, faktaark, med videre. Dette sikrer konsistent branding med ensartede budskaber og detaljer.

3. Automatisering af workflows
PIM-systemer kan hjælpe med at automatisere rutineopgaver og workflows relateret til produktdata, hvilket frigør ressourcer og øger effektiviteten i hele produktlivscyklussen.

4. Forbedret datakvalitet
PIM sikrer ensartede, opdaterede og valide produktinformationer. Dette minimerer fejl og styrker kundetilliden ved at sikre en konsekvent præsentation af pålidelige, relevante og opdaterede data.

Masterdatamanagement

Illumi som Struct PIM partner

Illumi har indgået partnerskab med Danmarks førende leverandør af PIM-løsninger, Struct PIM.

Med Struct PIM samler vi produktinformationer, der ellers er spredt ud over flere forskellige platforme, fra flere forskellige tidsaldre, i et samlet interface, der giver overblik og overskud. Vi øger effektiviteten og skaber en ensartet produktoplevelse for alle dine kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Struct PIM Dashboard

Hvorfor Struct PIM?

Struct PIM er mere end et blot et PIM-system; det er nøglen til at strømline dine produktdata, lige fra oprettelse til distribution. Med Struct PIM får du en centraliseret platform, der effektivt organiserer, vedligeholder og distribuerer dine produktinformationer på tværs af kanaler. Det er tilmed lynhurtigt og har indbyggede hjælpefunktioner til bulk-operationer og masseopdateringer, inklusive avancerede, men let forståelige import-/eksportmuligheder.

Det er faktisk legende let at strømline produktdata med Struct PIM.

Struct PIM – muligheder og fordele

Struct PIM er designet med fleksibilitet, performance og brugervenlighed for øje. Løsningen giver virksomheden mulighed for selv at opbygge og vedligeholde komplekse datastrukturer og relationer, og du vil derfor få glæde af et system, som ikke kræver vedvarende hjælp eller udviklingstimer fra konsulenthuse.

Derudover er Struct PIM særligt velegnet, når det kommer til:

  • Internationalisering og håndtering af oversættelser, valutaer, enheder, med mere
    Behov for fleksible datamodeller med varierende nedarvningsregler på produkter, kategorier eller kataloger
  • Avancerede, men fleksible brugerrettigheder og sikkerhedsmodeller
  • Behov for overblik og præcise søgninger i store mængder produkter og produktdata
  • Integration med eksterne datakilder og -modtagere
  • Kvalitetskontrol af data og automatiske rapporter om datamodenhed
  • Avanceret brugervenlig søgning
  • Enkel og gennemskuelig licensmodel med ”unlimited everything” tilgang

Illumi kan tage hånd om hele processen fra analyse og kortlægning af eksisterende data, migrering og datavask, automatiseringer, sladrelister og selvfølgelig den udnyttelse og brug af data, som det hele drejer sig om. 

Kontakt os med din case, så kan vi sammen udforske mulighederne og se, om en PIM-løsning er svaret.

Profilbillede - Rasmus Bollerup

Overvejer du et PIM-projekt i din virksomhed?

Rasmus Bollerup