Umbraco CMS til offentlige organisationer

Umbraco er et populært CMS blandt mange offentlige organisationer

Både kommuner og styrelser har fået øjnene op for, at et content management system skal være både skalerbart og frem for alt brugervenligt. 

Hos Illumi oplever vi en stigende interesse for Umbraco CMS som webplatform til offentlige organisationer, og de vigtigste pointer fra samarbejdet med vores offentlige kunder kan du læse om her i artiklen.

Accessibility

God webtilgængelighed er blevet et krav på offentlige organers hjemmesider og webapplikationer. Med en Umbracoløsning er det heldigvis let at arbejde med webtilgængelighed både for indholdsredaktørerne og udviklerne, så hjemmesiden eller webapplikationen er i overensstemmelse med de seneste Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).

Fleksibiliteten i Umbraco CMS gør det muligt for vores udviklere at tilpasse løsningen, så alt indhold - billeder, videoer, tekst, formularer - er tilgængeligt for brugere med forskellige funktionsnedsættelser. Vi sikrer naturligvis også, at løsningen er tilgængelig for brugerenes digitale hjælpemidler, som fx skærmlæsere.

Søren Henriksen, centerchef i Ishøj Kommune

”Vores gamle hjemmeside var ikke længere up to date, og ønsket og behovet for en ny og topmoderne hjemmeside var påkrævet. Vi blev hjulpet igennem den svære proces på bedste vis, og særligt evnen fra Illumi til at finde løsninger på det uventede, og ikke mindst ønsker, der opstod undervejs blev løst formidabelt – vi følte os i gode hænder hele vejen igennem processen.”

Læs casen om Ishøj Kommune

Integrationer

Med Umbraco CMS som platform kan vi let lave de nødvendige sammenkoblinger mellem hjemmesiden og de øvrige systemer, som eksempelvis en kommune benytter. Det kan være indhold, som deles med borger.dk eller integration til et elektronisk sags- og dokumenthåndteringssystem (ESDH) eller fx indhold til infoskærme.

Bruger- og rollestyring

I en stor offentlig organisation er der ofte mange indholdsredaktører, som hver især er ansvarlig for dele af indholdet på hjemmesiden. I Umbraco CMS kan vi let definere, hvilket indhold en redaktør har adgang til og hvilke ændringer, der kan foretages. Vi kan også definere grupper af brugere med forskellige rettigheder.

Datasikkerhed

Umbraco er et dansk content management system og 100% GDPR complient. Selvom Umbraco CMS er open-source software, er det udelukkende Umbraco HQ, der kan godkende ændringer og gøre dem tilgængelige for brugerne. Platformen gennemgår løbende interne sikkerhedstjek, og hvert halve år er der en eksterne penetration-test, der simulerer et ”hacker-angreb” på platformen.

Mere om Umbraco

Offentlige hjemmesider bygget på Umbraco CMS

Mere om webtilgængelighed