Umbraco 8 website til Bygholm Landbrugsskole

Et nyt website med fokus på performance skal tiltrække flere elever til Bygholm Landbrugsskole

Om Bygholm

Bygholm Landbrugsskole har mere end 60 år på bagen som en af landets førende landbrugsskoler. Gennem tiden har skolen udviklet sig både inden for det faglige felt men også i forhold til faciliteter i undervisningen. Skolen er i dag en moderne uddannelsesinstitution med en klar strategi om at klæde de unge på til at tage ansvar for miljøet og drive bæredygtige landbrug.

Om opgaven

Websitet bygholm.dk er sammen med sociale medier den vigtigste digitale platform for rekruttering af nye elever, og det gamle website, der efterhånden havde en del år på bagen, var ikke i tilstrækkelig grad gearet til dette formål.

Både visuelt og teknisk var det gamle website ikke på niveau med forventningerne til en moderne skoles online tilstedeværelse. Derfor var der brug for at tænke nyt med fokus på de unge, der gerne vil prøve kræfter med de mange muligheder, landbrugsuddannelsen giver.

Ligesom for mange andre organisationer var Bygholms gamle website over tid blevet tilsandet i sit udtryk og budskab, og de besøgende blev mødt af indhold, som var støjende i forhold til at tage beslutningen om at vælge netop Bygholm Landbrugsskole frem for en af de mange andre skoler. Derfor vægtede både usability og performance højt i den nye løsning.

Vi ønskede at gå i luften med et nyt site meget hurtigt. Det betød en intens proces godt båret igennem af effektive designere og udviklere. Der har heller ikke være langt fra tanke til handling i forhold til de justeringer, der blev behov for efterfølgende.

Marie Gaarden, Kommunikationsansvarlig hos Bygholm Landbrugsskole

Workshop og persona

Når vi starter et nyt projekt op, afholder vi altid en workshop, hvor vi tilstræber at få en solid indsigt med disse spørgsmål:

  1. På hvilken måde skal den nye løsning understøtte forretningsstrategien?
  2. Hvem skal løsningen hjælpe og med hvad?
  3. Hvilke specifikke krav er der til løsningen?
  4. Findes der allerede specifikke retningslinjer for et nyt visuelt design?

På workshoppen med Bygholm havde vi særligt fokus på at definere de klassiske personaer, for at skabe et godt fundament for vores UX-design og det forestående indholdsarbejde.

Da indholdet til vores nye site skulle produceres, var det en kæmpe fordel at have Illumis specialister til at kigge med over skulderen og komme med konstruktive input. Både i forhold til opbygning, SEO og på tekstniveau. Det betyder, at vi har fået et brugervenligt site, hvor indhold og design spiller godt sammen.

Marie Gaarden, Kommunikationsansvarlig hos Bygholm Landbrugsskole

Om samarbejdet

Samarbejdet har været præget af en flad struktur, der har gjort, at vi hurtigt har kunne tage beslutninger om design og funktionalitet. Samtidigt har vi løbende haft en god og vigtig dialog omkring indholdsproduktion og on-page SEO, som sammen med en ½ dags undervisning i Umbraco 8 CMS, har givet webredaktøren et godt fundament for at understøtte det overordnede mål for platformen - tiltrækning af nye elever til skolen. Tidsplanen blev holdt og projektet var i mål 2 dage før planlagt.

Umbraco 8 som CMS til Bygholms nye website

Vi har bygget det nye website i Umbraco 8, der er en moderne CMS-platform med et enkelt og effektivt redaktørinterface.

For at give redaktøren fleksible muligheder for at opbygge indholdssider med fokus på hvem, de besøgende er, har vi udviklet en lang række forskellige indholdsmoduler.

Det gør mit arbejde som webredaktør lettere, at vi har skiftet til en platform med redaktørinterface, der er nemt og overskueligt at arbejde med.  De forskellige moduler, vi har fået udviklet, giver mange muligheder, men sikrer stadig et ensartet udtryk på sitet.

Marie Gaarden, Kommunikationsansvarlig hos Bygholm Landbrugsskole

Indholdsmodulerne skal betragtes som en pulje af ”legoklodser”, som tilsammen og i forskellige sammensætning, kan indfri behovene til de enkelte side- og indholdstyper. Bygholms redaktør kan plukke fra modul-listen af tekstafsnit, billeder, videoer, karruseller, fold ind/ud afsnit mm, uden at skulle tænke på det visuelle design, fordi modulerne er designet til at kunne anvendes i vilkårlig rækkefølge.

Designet er simpelt og visuelt, og vi har prioriteret brugen af store billeder og videoelementer. Websitet og brandet Bygholm Landbrugsskole fremstår nu, som et sted, hvor de unge kan genkende sig selv og se deres drømme blive til virkelighed.

Vi har helt fra starten følt, at vi havde en professionel samarbejdspartner, der har gået op i at levere høj kvalitet og følge projektet helt til dørs.

Marie Gaarden, kommunikationsansvarlig hos Bygholm Landbrugsskole

Relateret indhold

Vores kunder har fået nye markedsmuligheder, fordi vi sammen har skabt digitale platforme, der kan vokse sammen med forretningen.

Umbraco - verdens venligste CMS

Hos Illumi har vi arbejdet med Umbraco - verdens venligste CMS - i mere end 10 år og været en del af partnerprogrammet som Umbraco Gold Partner næsten lige så længe, og vi er vilde med det!

Kundeprojekter

Mange af vores kunder kommer til os med ønsket om at få en unik løsning, som er tilpasset og egnet til de arbejdsprocesser, der i forvejen er i organisationen.

Alle kundeprojekter